top of page

Vinolog predstavio šampanjski sekstet Charles Collin

Francuzi bi rekli „Le Champagne est un Art” – šampanjac je umjetnost.

I zaista, šampanjci su nezaobilazan detalj proslave važnih trenutaka u životu – stoga ti trenutci zaslužuju jedinstveni doživljaj, slažete li se?

Na tom tragu, u želji da hrvatsku publiku upozna s osvježavajućim i profinjenim okusima, Vinolog je u petak, 14.09. 2018. u zagrebačkom restoranu Baltazar predstavio šampanjce svjetski poznate šampanjske kuće Charles Collin iz srca francuske regije Côte des Bar.

Poznati hrvatski sommelieri i vinski znalci, imali su čast po prvi puta kušati i uživati u šest osvježavajućih šampanjaca Charles Collin: od aperitiva svijetlog i jasnog izgleda – Brut, vina s harmoničnim završetkom – Blanc de Noirs, rosea bogatog okusom crvenog voća i divljih jagoda – Rosé Brut, vina voćnog karaktera –Demi-Sec, predstavnika klasičnog stila među šampanjcima – Cuvée Charles Brut i šećera na kraju iz berbe 2008. – Blanc de Blanc 2008.

Priča o šampanjskoj kući Charles Collin, datira iz 1952. kada ju je nekolicina neovisnih vinogradara osnovala u regiji Côte des Bar. Kako to i biva, danas istoimena šampanjska kuća broji 140 vinara i 330 hektara vina s proizvodnjom oko tri milijuna boca godišnje – što je čini jednim od najvećih proizvođača u regiji.

Ono što šampanjce Charles Collin čini jedinstvenima, kvaliteta je u svim procesima proizvodnje – od ručno branog grožđa, sve do boca koje dospijevaju u ruke krajnjih kušatelja. Osvježavajući, snažni, duboki, opojni, elegantni, jedinstveni – epiteti su koji krase Charles Collin šampanjce i neodoljivo zovu da ih isprobate.

Plasiravši šampanjce Charles Collin – sve redom dobitnike prestižnih europskih i internacionalnih medalja vinske struke, Vinolog je otvorio vrata još jednom istančanom brendu šampanjaca, koje su već odavno prepoznali vinski zaljubljenici diljem Europe i svijeta.

Od sada u njima mogu uživati hrvatski vinoljupci i oni koji će to tek postati – Santé!


58 views
follow us
Recent Posts
bottom of page