top of page

Što kriju sjajne zvijezde na etiketi vina Lectus

Jeste li se ikada pitali što označava vinska etiketa koja vam je upravo privukla pozornost na polici dućana?

Iza naziva Lectus, što u prijevodu znači – izabrani, krije se linija vina koju čine Malvazija, Graševina, Rajnski Rizling te Plavac, a velike, sjajne zvijezde na etiketi, predstavljaju zemljopisni položaj vinarije iz koje vino potječe.

Lectus - kvalitetna linija vina i jedinstven zvjezdani dizajn

Na tržištu je sve više proizvođača vina, pa je važno istaknuti se s kvalitetom okusa, prihvatljivom cijenom, te ponajprije prepoznatljivim dizajnom.

Svjesni toga, u Vinologu smo marljivo radili, kako bi znatiželjnim nepcima omogućili kušanje i uživanje u liniji od četiri jedinstvenih vina Lectus iz nekoliko Hrvatskih regija, po vrlo pristupačnim cijenama.

Kvalitetu vina Lectus, već je prepoznala domaća i svjetska struka, pa je Lectus Malvazija osvojila Decanterovu nagradu - broncu za najbolje vino u 2018.

Želite li znati iz koje regije dolazi vino koje kušate – dovoljno je baciti pogled na sjajne zvijezde na etiketi vina Lectus

Presudnu ulogu u izboru vina nerijetko igra i izgled etikete, posebno kada ne znamo koje bismo vino izabrali. Zato je važno izići iz tradicionalnih okvira i ponuditi jedinstvenu priču koju donosi već sami pogled na etiketu.

Vinska etiketa, osobna je karta vina koja nosi brojne informacije o vinu u boci, dok se vinska imena ponekad odnose na apelaciju - geografsko podrijetlo, a ponekad na sortu.

Što je uže i preciznije navedena lokacija, odnosno regija iz koje vino potječe, općenito se radi o boljem vinu.

Dizajn vina Lectus je jednostavan, a sjajne zvijezde i zvjezdice predstavljaju geografski položaj pojedine vinarije iz koje vino potječe. Stoga, vina Lectus unose novu umjetničku dimenziju, prenoseći jedinstvenu priču već na samoj etiketi, koju vinoljupci tek trebaju otkriti.

Lectus vina su ujedno postala i sjajan suvenir kojeg su turisti izvrsno prihvatili.

Zato, nećete pogriješiti, odaberete li jedno od četvorice veličanstvenih: vrhunsko vino blago žute boje – Malvazija Lectus, kvalitetno vino harmoničnog retrookusa – Graševina Lectus, pitko vino ugodnih kiselina – Rajnski Rizling Lectus, te lagano i osvježavajuće vino podrijetlom s poluotoka Pelješca – Plavac Lectus.

Na kraju, zažmirite, letimično prijeđite prstom po etiketi, pa otputujete i istražite dio Hrvatske koji označava zvijezda na kojoj ste se zatekli. I naravno, kušajte najbolje iz linije Lectus.


311 views
follow us
Recent Posts
bottom of page