Kako iznenaditi voljene blagdanskim okupljanjem koje će se prepričavati mjesecima

December 24, 2018

Ovih blagdana poklonite svoje dragocjeno vrijeme jer radost darivanja je u vama samima

U današnje užurbano vrijeme, puno stresa i obaveza, smisao blagdana je da nas podsjete na njegovanje unutarnjih vrijednosti naspram već ustaljenih materijalnih.

 

Blagdanski ugođaj je svuda oko nas – okićeni grad pun lampica i ukrasa, izlozi ispunjeni blještavim bojama koji mame da ih posjetite, te mnoštvo sadržaja koji traže da ih isprobate.

No, zašto ove blagdane ne biste zastali na trenutak i blještavilo zamijenili dobrim starim običajima koji se prenose s naraštaja na naraštaj – organizirajte blagdansko okupljanje po uzoru na ona iz prošlosti, iznenadite voljene osobe omiljenim tradicionalnim kolačem, nazdravite u dobrom društvu, izradite kreativnu čestitku i ukrase za bor – ukratko, poklonite voljenima svoje dragocjeno vrijeme i pažnju, pokažite im da ste mislili unaprijed i da vam je stalo.   

 

Postanite umjetnik u spajanju hrane i vina

Kako biste zaokružili čarobnu blagdansku priču, pobrinite se za slasne zalogaje koji će se još dugo pamtiti, a ne bi li vaš blagdanski stol zablistao posebnim sjajem, punim zanimljivih priča, pjesama, osmjeha i veselja, neizostavan je i dobar izbor vina, zar ne?

Da bi dojam bio još upečatljiviji, aranžirajte stol sa sitnicama koje za vas i najmilije imaju sentimentalnu vrijednost; retro svijećnjak, pladanj, bakin pribor za jelo i kavu – sigurno već imate na umu nešto slično, što bi ugodno iznenadilo sve okupljene.

Za blagdanski ručak uz pečenu janjetinu, teletinu ili puricu i mlince, obavezno poslužite Chardonnay Ėclat – vrhunsko vino snažnog i harmoničnog retro okusa, čije se nježne arome dima i vanilije savršeno uklapaju uz blagdanski stol.

 

 

 

Tražite li snažan, bogat, te iznimno elegantan okus vina, koji ostavlja moćan dojam i svakim gutljajem mami na još  – na pravom ste mjestu! Planirate li romantičnu blagdansku večeru za dvoje ili prijatelje – pripremite pašticadu ili divljač, a za one koji nemaju puno vremena – ispecite prethodno odležani biftek, te ga poslužite uz nezaobilazni Plavac mali Ėclat. Naravno, ne zaboravite ga dekantirati pola sata prije konzumacije.

 

 

I kakav bi to blagdanski objed bio, da na kraju ne servirate omiljeni kolač? Složit ćete se, da bez njega to ne bi bila prava gozba! Ako ste u strahu od dobivanja koje kile viška, ne brinite –  istopit ćete sav višak već u siječnju kada marljivo krenete s vježbanjem i zdravom prehranom.

Vratimo se sada kolačima jer su  blagdani bez njih nezamislivi. Uz neizostavne vanilin kiflice, mađarice, linzere, štolerice, tu su i voćni kolači koji se savršeno slažu s desertnim vinom karakteristične slatkoće i lijepo izbalansirane svježine. Zato, uz vaš omiljeni blagdanski kolač, obavezno poslužite Muškat žuti Éclat, kako biste voljenima priuštili najslađe blagdane.

I na kraju, ima li išta bolje od poklona uz koji se blagdanska okupljanja i proslave prepričavaju mjesecima? Stoga, tražite li upečatljiv poklon za prijatelje, članove obitelji ili poslovne partnere, sjajan dojam i ugodno iznenađenje, zasigurno će ostaviti dobra hrana i vrhunsko vino.

Jer upravo je radost darivanja u nama samima, pažnji koju poklanjamo, našim pričama, osmjesima i blagdanskom duhu koji međusobno širimo.

Ovih blagdana poklonite vrijeme provedeno uz one koji vam najviše znače, te uz malo truda oko ića i pića, podarite im sjajne trenutke koje će još dugo pamtiti.

Vinolog vam želi sretne blagdane!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nedavni postovi
Please reload

Arhiva
Please reload

Pratite nas
  • Facebook Basic Square

© 2020 by Vinolog