top of page

Upoznajte dobitnike brončanih medalja Decanter 2019. – vrhunske Lectus Graševinu i Lectus Cuvee

Na Vinologovu adresu su s popularnog Svjetskog ocjenjivanja vina Decanter 2019., održanog u Londonu, ovih dana stigla priznanja u obliku dviju brončanih medalja za naša vina: Lectus Graševinu i Lectus Cuvee, kao i preporuke za Lectus Plavac – time su gotovo sva vina iz Vinologovog proizvodnog portfelja postala nositelj prestižnih Decanterovih nagrada.

S pravom se radujemo uspjehu naših vina među brojnom konkurencijom, pogotovo jer DECANTER WORLD WINE AWARDS (DWWA) uživa reputaciju najprestižnijeg i najutjecajnijeg svjetskog vinskog natjecanja i ocjenjivanja u Londonu, na koje svake godine vinari iz svih vinorodnih zemalja diljem svijeta, pošalju na ocjenjivanje preko 20.000 raznih vina.

Malo više o ovogodišnjim brončanim vinima iz vlastite linije Lectus

Lectus Graševina, berbe 2018. vrhunsko je vino koje dolazi iz naših vinograda u Iloku. Odlikuje ju toplo žuta boja, dok aromom dominiraju mirisi zrelih jabuka i krušaka, začinjeni s primjesama mirisa sijena. Okus je ugodan i trajan a živahne i uravnotežene kiseline daju ovom vinu nezaboravnu harmoničnost. Lectus Graševina može poslužiti kao idealan aperitiv koji treba rashladiti na gotovo 8 °C ali najbolje karakteristike pokazuje uz masnija predjela, jela od bijelog mesa ili ribe te hranu u kojoj prevladavaju bijeli umaci.

Lectus Cuvee, NV (non vintage) predstavlja idealan omjer i spoj Merlota, Cabernet sauvignona i Terana, rođenog u Istri. Poznata voćnost Merlota, razigranost Cabernet sauvignona te svježina Terana daju ovom vrhunskom vinu nezaboravnu užitnost i odličnost. Tamnocrvena boja s primjesama ljubičaste, miris i okus šumskog voća, toplina i mekoća koje trajno njeguju nepca, karakteristike su koje oduševljavaju. Ovo pitko vino potrebno je poslužiti na temperaturi od 16 do 18 °C, dok će pokazati svoje najbolje karakteristike ako ga poslužimo uz plavu ribu, jela od tamnog mesa, jela temeljena na tamnom mesu peradi ili pak, specijalitetima spravljenima na bazi rajčice.

Dugogodišnje strateško ulaganje u vinograde diljem Hrvatske, odlične ocjene šire javnosti, potrošača te priznatih stručnjaka i ocjenjivača, za naša su vina snaga i predstavljaju dobre preduvjete za svijetlu budućnost Vinologa i naših vina.


233 views
follow us
Recent Posts
bottom of page