top of page
Chateau Canadel 

Vinariju Chateau Canadel su kupili poznati bračni par Amal i George Clooney. Smještena je u francuskoj vinskoj regiji, Provance. Posjeduju vinograd od 25 ha. Vinarija Domaine du Canadel poznata po specifičnoj proizvodnji vina i ručnoj berbi grožđa. Samoj berbi i procesima odležavanja pridaje se velika pažnja. Kako bi u potpunosti izrazile sve svoje nijanse, svaka parcela vinograda bere se zasebno u idealnoj zrelosti i zasebno se vinificira. Svaki tank stoga ima svoje suptilnosti i svoj karakter. 

Bandol rosé 2020 Chateau Canadel.png
Chateau Canadel rose 2020 

Ima certifikat bio vina. Napravljen je od mješavine ručno branih sorti grožđa Mouvedre, Cinsault i Grenache. Vino je lijepe losos roze boje. Dominiraju arome breskve, tandžerine i egzotičnog voća. Vino ima lijep izbalansiran okus, punog tijela te i u okusu dominira aroma breskve. Ima vrlo intezivan aftertaste, lijepo je izražena svježina. Temperatura na kojoj se preporuča poslužiti je između 10-12°C.

Photo Rouge Classique 2018.png
Chateau Canadel cuvee 2018

Proizveden od sorti Mourvedre, Cinsault, Grenache i Syrah iz trsova koji su okrenuti prema jugu, dozrelih na puno sunca. Svaka sorta daje svoj doprinos, a miješanjem stvaraju neodoljivu kombinaciju. Maleno, crno grožđe Mourvedre proizvodi vrlo taninsko vino, Cinsault, grožđe svijetle kože doprinosi značajnim aromama. Grenache dodaje tijelo, koncentraciju i živopisne okuse crvenog voća, dok Syrah daje strukturu, slanost i note crnog voća. I ovaj cuvee ima certifikat Bio vina.

bottom of page