top of page
Bocelli 

Neprestanim osluškivanjem potreba vinskog tržišta i druženjem s brojnim vinoljupcima, za Vas smo odabrali Bocellijev vinski kvartet, kako bi i najizbirljivija nepca pronašla idealno vino za sebe: Bocelli Prosecco DOC, Bocelli Pinot Grigio IGT, Bocelli Chianti DOCG i Tenor Red IGT.

Još od davne 1831. obitelj Bocelli stvara klasična talijanska vina na njihovom malom imanju u Lajaticu u bajkovitoj Toscani, pokraj Pise.
Najslavniji član obitelji, svjetski poznati talijanski tenor – Andrea Bocelli, naslijedio je od svog oca neprekinutu liniju strasti i iskrene ljubavi prema vinu i vinovoj lozi, koji je njihovu obiteljsku vinariju uzdigao na razinu izvan tadašnjih lokalnih okvira.
Višestoljetna obiteljska povezanost, nesebična strast prema vinu i vinovoj lozi, ručno branje grožđa bez navodnjavanja, korištenja pesticida ili kemijskih tvari s isključivo certificiranim voćem iz regije – odlike su koje krase danas svjetski poznata obiteljska vina Bocelli.

Bocelli Prosecco 50.jpg
Bocelli Prosecco DOC

Vrhunsko je pjenušavo vino pune mineralnosti, koje osvaja svojom jednostavnošću. Osjećaju se cvjetne i voćne arome, a lakoća i zaigranost njegovih perli, zainteresirat će Vaša nepca mekoćom poput breskve. Uživati ga treba kao aperitiv, uz rakove i školjke ili uz začinjena jela na bazi tjestenine. Naravno – vrlo hladno, na 8°C.

bocelli_pinot_grigio_1.jpg
Bocelli Pinot Grigio IGT

Lagano bijelo suho vino, idealno je za opuštena druženja uz večeru s prijateljima. U ovom kompleksnom Pinotu, nadopunjuju se arome svježeg limuna, metvice i bijelog livadnog cvijeća. Može ga se poslužiti kao aperitiv ili kao pratitelja brojnih laganih jela – rashlađenog na 10°C.

Bocelli Chianti DOCG

Vrhunsko izbalansirano crno vino – Chianti, nastalo je ručno branim grožđem u vinogradima Montalcina i Siene. Predstavlja dubok i poseban vinski bouquet u kojem se cvjetne i voćne arome nadopunjuju tragovima gorke čokolade s ponešto suhog voća. Ovo izrazito pitko vino, koje vrlo lijepo prati blago začinjena jela, poslužite na temperaturi od oko 18°C.

Bocelli Chianti.jpg
Bocelli Tenor Red

Ovo spektakularno toskansko crno vino, kupaža je Caberneta, Merlota i Sangiovesea, koja stiže iz Scansana u toskanskoj provinciji Grosseto. Nastao je kao obiteljska posveta duhu „kazališta tišine” (tal. Teatro del Silenzio) – amfiteatra blizu Pise, sagrađenom od strane obitelji Bocelli. Arome koje pronalazimo u ovom vinu punog tijela, srednje dugačkog završetka su: crno šumsko voće, crni ribiz, borovnica i suha šljiva. Najbolje se sljubljuje s jelima od tamnog mesa, dozrelim sirevima i pršutima, a idealna temperatura posluživanja je 18°C.

Bocelli Tenor Red.jpg
bottom of page