top of page
De Saint - Gall

De Saint-Gall vinarija je smještena u francuskoj pokrajini Champagne, u podregiji Cote de Bar koja slovi kao najpoznatija po proizvodnji vrlo elegantnih šampanjaca. Vinogradi su im smješteni na najboljim položajima te proizvode samo Grand i Premier Cru vina.  Eksperti su u proizvodnji šampanjaca od sorte Chardonnay, ali i od Pinot Noira. 

Blanc de Blancs GC vintage 150cl - packs
De Saint - Gall Blanc de Blancs Grand Cru Millesime 2015

100 % Chardonnay

Blanc de blancs Millesime je bez sumnje najbolji primjer ekspresije izvrsnog šampanjca od Chardonnay sorte te iznimnog terroira podregije Cote des Blancs. Kompleskne arome tostiranog brioch-a se ističu u ovom vinu. Zaokruženo i svježe na okus, elegantni i dugotrajno postojani mjehurići te izvanredan dugi završetak daju ovom vinu garanciju da se može skladištiti još dugi niz godina.

Blanc de Blancs 1C 75cl gift box.PNG
De saint gall le blanc de blancs premier cru

100 % Chardonnay

Iznimno aromatičan šampanjac. Lijepe je svjetlije žute boje. Miris podsjeća na bijelo cvijeće te lipu, vrlo je nježan, mineralan i svjež na nepcu. Preporuča se poslužiti kao aperitiv uz tartar od lososa i manga s emulzijom komorača.

De Saint-Gall Rose Premier Cru

60 % Chardonnay
24 % Pinot Noir
16 % Red wine

 

Iznimno osvježavajuć rose šampanjac odičan kao aperitiv ili uz jelo. Krase ga arome koje podsjećaju na crvenu trešnju te divlje jagode. Jako je razigran te se preporuča upariti uz kozice s grila ili uz desert pavlovu tortu.

Rosé premier cru 75cl gift box.PNG
De Saint - Gall Orpale 2008

100 % Chardonnay

Orpale je bez sumnje jedan od najkompleksnijih šampanjaca vinarije De Saint Gall. Proizvodi se samo kada su najbolje berbe. Grožđe potječe s najboljih položaja podregije Côte des Blancs a vino postiže iznimnu svježinu i mineralnost. Kompleksno vino koje ima dugačak završetak.

Preporuča se upariti uz maslac s tartufima i gljivama te uz teletinu.

Orpale 2008 è(cl gift box - packshot (1).jpg
BLANC DE BLANCS GRAND CRU EXTRA BRUT pics 1_edited.jpg
De Saint- Gall Le Blanc de Blancs Extra Brut Grand Cru

Ovaj 100 % Chardonnay

slamnato je žute boje. Krase ga citrusne note, dok je u okusu mineralan, svjež i poletan.

Upariti uz morske plodove ili sushi od jakobovih kapica mariniran u umaku od korijandera, limuna i norija.

Tradition 1C 75cl gift box.PNG
De Saint-Gall Premier Tradition Grand Cru

64 % Chardonnay
36 % Pinot Noir

Jako lijepo izbalansiran šampanjac. Proizveden od sorti Chardonnay i Pinot Noir  Zlatne je boje te je vrlo elegantan pjenušac.

Preporuča se upariti uz steak i sezonsko povrće.

bottom of page