top of page

Éclat Le Premier – Hrvatska u čaši

Tri sorte, jedno vino


Jelena Balog, vlasnica Vinologa
Jelena Balog, vlasnica Vinologa

Ponosno vam predstavljamo Vinologov novitet - Éclat Le Premier - vino koje hrabro i elegantno objedinjuje tri najcjenjenije autohtone sorte iz Hrvatske: slavonsku graševinu, istarsku malvaziju i dalmatinski pošip.


Éclat Le Premier je kreacija Jelene Balog, vlasnice Vinologa, koja je s više od 18 godina iskustva u vinskom svijetu ovom kupažom postavila novi standard kvalitete i pokrenula novi trend.


Ohlađene butelje Eclat Le Premier

Temeljem svoje kreativnosti i impozantnog poznavanja vinske branše, Jelena je stvorila prestižno vino za neponovljive trenutke užitka. Kombinacija triju sorti stvara jedinstvenu harmoniju okusa i mirisa. Svaka sorta doprinosi svojim karakterističnim elementima, stvarajući kompleksan i profinjen okus.


Graševina unosi svježinu i voćnost. Mirisom podsjeća na zelene jabuke, svježe bilje i citrusne note. Na nepcu oduševljava s osvježavajućim kiselinama, voćnim notama i dugotrajnim završetkom.


Istarska malvazija daje profinjenu mineralnost vinu. Njene arome otkrivaju miris bijelog cvijeća, citrusa i začinskog bilja. Oplemenjuje nepce bogatom teksturom, uravnoteženom svježinom te notama badema i meda.


Pošip donosi intenzivne arome i punoću. Miris pošipa odiše notama tropskog voća i zrelih breskvi. Na nepcu impresionira s izraženim voćnim karakterom i dugotrajnim retrookusom.


Eclat Le Premier boca vina i čaša na stolu sa jelom  s kojim se vino savršeno uparuje

Éclat Le Premier je pravo vinsko remek-djelo s potencijalom dozrijevanja do 10 godina. Uz njega svako jelo postaje izvanredna simfonija okusa. Možete ga kušati u vrhunskim hrvatskim restoranima, uparenog s najfinijim jelima, kako i priliči "velikom bijelom".


Savršeno se sljubljuje s različitim predjelima – delikatnim carpacciom od bifteka, bogatim foie grasom ili beef tartarom. Također, izvrsno nadopunjuje glavna jela poput filet mignona s umakom od crnog tartufa, patku confit s reduciranim umakom, jastoga i jela od bijele ribe.

Za slatki završetak obroka, Éclat Le Premier svojim voćnim profilom idealno nadopunjuje desert kao što je rapsodija citrusa i vanilije.


Boce Eclat Le Premier vina posložene na polici u vinariji

Éclat Le Premier ove je godine na Decanteru ocijenjen s 89 bodova. Ovom jedinstvenom limitiranom kupažom Jelena dokazuje svoju stručnost i snagu u svijetu vina, a Vinolog pod njezinim vodstvom nastavlja pomicati granice donoseći jedinstvena i nezaboravna vinska iskustva.

433 views

Comments


Pratite nas

Svi postovi

bottom of page